perjantai 20. helmikuuta 2009

Perjantai-iltaa

Tänään lähdin vaihteeksi kävelemään päämäärättömästi paikallisella maaseudulla. Täällä maaseutu on pääpiirteittäin kauniimpaa kuin Suomessa. Toisaalta se ehkä johtuu myös siitä, että ei ole ehtinyt kyllästymään. Toisaalta täällä on kyllä vähän roskatumpia nuo kaikki paikat. Aika ikävää. Onneksi minulla on aika hyvä suuntavaisto, niin en kuitenkaan hevillä tuonne eksy. Sitten aloin tietysti siinä talsiessa ja musiikkia kuunnellessa tapani mukaan pohtimaan kaikenmoisia asioita. Eniten mietitytti tämä caprin esille nostama herra Hännikäinen (ilman blogien lukemista en vieläkään koko asiasta tietäisi, kun täällä uutispimennossa asun), josta päivemmällä luin myös yhden lehtijutun.
Jutun mukaan Timo Hännikäinen ei ehdotustaan naisten huorausvelvollisuudesta esittänyt edes vakavasti, vaan ennemminkin provosointina.
”Yksi tapa herättää debattia on tehdä äärimmäisiä kärjistyksiä, ja Suomen kaltaisessa tosikkomaisten ja pikkusieluisten ihmisten kansoittamassa valtiossa se toimii varsin hyvin.”

Herätti debattia (väittelyä) totta tosiaan. Oman ymmärrykseni kuitenkin ylittää, että mistähän tässä olisi tarkoitus väitellä. Siitä että pitäisikö niitä naisia alistaa vaiko ei? Siitä kuinka hirveää on, että syrjäytyy eikä saa pillua(/munaa) ja mitä asialle pitäisi tehdä. Eiköhän tässä olla nyt kuitenkin sellaisten asioiden äärellä, joissa pitäisi katsoa ennemmin peiliin kuin kieroutuneeseen yhteiskuntaan. En siis todellakaan ymmärrä, että mikä tämän Hännikäisen pointti koko hommassa oli. Ehkäpä hän haluaa vaan hyvin epäsuomalaisesti valittaa surkeuttaan, ja kerätä ylimääräistä julkisuutta. Suomessahan ei julkisesti, varsinkaan omalla nimellä, ei seksistä puhuta - korkeintaan humalassa. Jo on tasa-arvo mennyt tappiinsa asti, jos seksiäkin pitäisi jokaisen saada saman verran.

Täytyy kyllä myöntää, että tietyllä asteella osaan samaistua Hännikäiseen, mieheen, joka on elänyt koko elämänsä puutteessa. Liekö saanut koskaan heihin minkäänmoista kosketusta. Ei se varmastikaan helppoa ole, mutta ei siitä nyt numeroa tarvitse tehdä. En minäkään henkilökohtaisesti ole koskaan seurustellut, enkä sitä paljon puhuttua pesää saanut, vaikka siitä tuntuu olevan jo tässä iässä niin hirveesti paineita. En minä kuitenkaan itseäni mitenkään syrjäytyneeksi koe, ja sosiaalinen elämäni on ihan hyvin mallillaan. Ei se seksi nyt kuitenkaan ole kuin yksi osa tästä elämästä. Me ihmiset kun kykemme tekemään muutakin kuin lisääntymään joidenkin pupujen tavalla. Ja sitä paitsi jotenkin tuntuu että tuolla ihmisellä on kokonaan aivan väärä asenne. Kyllä huomaa, että on joku humanisti. Teekkarit sentään kykenevät itseironiaan


Heikko Jouni uskoutui
sulle illalla
"En oo villalla
koskaan vieraillut"
se luuli että kaikki muut
oli tehneet sen
istuit miettien
sanoit niinpä niin

Hontelot pojat nahkaa ja luuta
naisiksi moni tyttöjä vei hontelot pojat ei

-Samuli Putro

np. Bob Marley - No woman no cry

Ei kommentteja: