lauantai 28. helmikuuta 2009

"Pojat, me ollaan hävitty tää peli..."

Tiesittekö, että me kuollaan. Sen lisäksi ihmiskunnan kehitystaso, ennemmin tai myöhemmin, muuttuu jyrkkään laskuun. Tästä syystä sitten voidaankin vielä vääntää. Nyt näyttää mielestäni tuo ilmaston lämpenemin tai vaihtoehtoisesti talouden romahtaminen hyviltä vaihtoehdoilta. Lyyäänkö vetoa? Tässä juttelin erään itselleni suhteellisen luotettavan tietolähteen kanssa. Hän sanoi, että tämä on pahin taloustilanne yleismaailmallisesti (äh, tän suomeksi kääntämisen kanssa) sitten Wall Streetin romahtamisen 1929.

Suomessa tämä tilanne on vielä suhteellisen hallussa, ja hallitus tuntuu toimivan vielä suhteellisen järkevästi. Esimerkiksi eläkeiän nostaminen tuntuu ihan järkevältä ajatukselta. Opposition toimnta ei sitten yhtä hienoa olekaan. Tässä maassa sen sijaan velkaa on otettu jo sen verran, että sen maksamiseen menee seuraavat 20 vuotta. Ja lama on vasta alkamassa! Vähän tuntuu taas, että Suomi on ainoa joka velkansa maksaa, koska se nyt sattuu luonteeseemme kuuluman, että velat maksetaan.

Miten sitten selvitä tästä tulevasta lamasta? Mihin se iskee pahiten? Rahatilanteen heiketessähän aletaan karsia siitä "ylimääräisestä", useimmiten palveluista. Sitten kun vielä öljyn hinta taas syksylle nousee, niin metsäala tuntuu ainakin aika hyvältä vaihtoehdolta. Ostakaa ihmiset siis metsää! Sitä vielä riittää Suomessa. Muutenkin kaikki pakolliset elintarpeet tuntuu ihan järkeviltä vaihtoehdoilta nytten. Kattellaan mihin tämä elämä vie.

Niin kuin tämä henkilö lopeksu totesi: "You are doomed! You are all doomed. I will go away hopefully in next thirty years. It will be you and you children who will pay for this."

Jep jep. Hyvää launtai-illan jatkoa teillekin.

Ei kommentteja: